10 kerstboomtips om uw kerstverlichting gemakkelijk en snel te maken

Heeft u dit jaar moeite om de grootste kerstboom te kopen? Misschien komt het omdat u nog steeds die ingewikkelde instructies van vorig jaar gebruikt? Het hoeft niet zo moeilijk te zijn. Met een beetje planning kunt u de boom in een mum van tijd opzetten en er meer tijd aan besteden. Dat gezegd hebbende, de meeste mensen vinden het leuk om de kerstboom op te zetten vanwege de gezellige sfeer. Samenkomen met familie en vrienden, nippen van warme chocolademelk en luisteren naar kerstliedjes creëert een speciaal moment dat je het hele jaar bij zal blijven. In deze blogbijdrage zullen we enkele geweldige tips verkennen over hoe je je kerstboom gemakkelijker en sneller kunt opzetten. Je hebt geen geavanceerde timmervaardigheden of gespecialiseerd gereedschap nodig, maar een beetje planning vooraf helpt onnodige stress in december te voorkomen!

Maak je kerstboom klaar voordat je hem uitpakt

Planning is cruciaal voor een snellere en gemakkelijkere opstelling. Begin met uit te zoeken hoe groot uw kerstboom is voordat u naar de winkel gaat. Als u weet hoeveel centimeter de boom is, kunt u de juiste standaard voor hem vinden. Een te kleine standaard doet hem wiebelen en een te grote standaard maakt het onmogelijk om hem door de deur te zetten. Als u de boom hebt, neemt u even de tijd om hem uit te pakken, de naalden te verwijderen en eventuele gebroken takken weg te gooien. Zorg ervoor dat uw boom vers is, met alle naalden groen en gezond. Een uitgedroogde boom kan moeilijk te versieren zijn omdat hij zal breken, van de takken zal vallen en een puinhoop zal maken. Haal de goedkope kunstkerstboom daarom, als u kunt, een week voor de geplande datum. Als u een echte kerstboom hebt, moet u hem dagelijks water geven als u wilt dat hij lang meegaat. Dat komt omdat een echte boom sneller uitdroogt dan een neppe. Controleer het waterpeil elke dag en geef water als dat nodig is. U kunt ook overwegen om de boom in een emmer met aarde te planten, want dan gaat hij langer mee.

Leg de ornamenten en lichtjes van tevoren klaar

Voordat u de boom gaat opzetten, moet u alle ornamenten en lichtjes klaarleggen. Zo kunt u ze gemakkelijker vinden als u ze nodig hebt. Als u met een groep mensen werkt, is het ook makkelijker voor iedereen om te vinden wat ze nodig hebben en ongelukken te voorkomen. Denk er bij het ophangen van de lampen aan dat korte haken beter zijn dan lange. Lange haken maken het moeilijk om de lampjes rond de takken te wikkelen. Probeer ook haken te gebruiken die gemaakt zijn van plastic of een houten afwerking hebben, omdat ze de boom niet zullen beschadigen. Als je niet genoeg lichtjes hebt, kun je gemakkelijk een nieuwe set kopen; zorg er gewoon voor dat ze lang genoeg zijn!

maak een plan voor de haken

In plaats van de ornamenten willekeurig in de boom te hangen, kunt u beter wat orde aanbrengen om het u gemakkelijker te maken. Houd bij het ordenen van de ornamenten rekening met het kleurenschema, want sommige kleuren passen beter bij andere. U kunt ook een ornamententhema kiezen. Bijvoorbeeld een sportthema, zoals basketbal of honkbal, of een speciale datum, zoals een huwelijksverjaardag of de verjaardag van een kind, zal uw boom speciaal maken. Houd er bij het rangschikken van de haken rekening mee dat zwaardere ornamenten lager in de boom horen en lichtere hoger in de boom. Probeer bovendien om gelijksoortige ornamenten bij elkaar te houden, zoals alle rode bij elkaar. Dat ziet er beter uit en het is makkelijker om ze te vinden als u ze nodig heeft.

Gebruik een ladder om grotere ornamenten op te hangen.

Als u grote, zware versieringen hebt die u aan hoge takken moet hangen, gebruik dan een ladder. Het duurt iets langer om dit te doen, maar het is veel veiliger om de ladder te gebruiken dan om te proberen de versiering op het puntje van een tak te laten balanceren en te riskeren dat u valt en uzelf bezeert. Houd in gedachten dat de ladder hoog genoeg moet zijn om het veilig te maken om hem te gebruiken. Zorg ervoor dat u een stevige ladder hebt die uw gewicht kan dragen. Zo kunt u ongelukken en verwondingen voorkomen.

Gebruik kleinere haken voor klatergoud en kleinere versieringen.

Klatergoud, kerstmannen, sneeuwvlokken en andere kleinere versieringen moeten met kleinere haken worden opgehangen. Grote haken maken het moeilijk om de versieringen eromheen te wikkelen. Houd hier rekening mee bij het ophangen van de versieringen en u zult uzelf tijd en frustratie besparen. Wees ook voorzichtig met de plaats waar u klatergoud aanbrengt. Hang het niet op plaatsen waar het verstrikt kan raken rond de voeten van mensen!

The Bottom Line

Kerstmis is een geweldige tijd om van de natuur te genieten met een mooie en authentieke kerstboom. Het opzetten ervan kan echter lastig en tijdrovend zijn. Zorg ervoor dat u alles hebt wat u nodig hebt voordat u begint, en u zult merken dat het opzetten van uw kerstboom een stuk eenvoudiger is dan u dacht. Met een beetje planning zult u merken dat het opzetten van uw kerstboom een stuk eenvoudiger is dan u had gedacht.