Bloemschiktips voor beginners

Hier zijn een paar bloemschiktips voor beginners. Zorg er eerst voor dat je je bloemen goed voorbereidt. Verwijder beschadigde bloembladen en bladeren voordat u ze rangschikt om rotting te voorkomen. Dompel de stelen vervolgens onder in lauw water zodat ze zich kunnen openen voordat u ze schikt. Hang tot slot je arrangement pas op als het helemaal droog is. Hierdoor blijft het langer vers. Als je kunt, plaats je bloemen dan op een tafel, waar ze kunnen ademen.

Observeer vervolgens de beweging van de stelen. Sommige stengels buigen in één richting, terwijl andere in de nek buigen. Elk heeft zijn eigen karakter en daar moet je rekening mee houden bij het ontwerpen van een arrangement. Hiervoor moet je stengels schuin afsnijden. Evenzo moet u eerst bloemen met stevige stelen plaatsen. Zo krijgt uw arrangement meer diepgang. Probeer ten slotte het algehele ontwerp eenvoudig en niet ingewikkeld te houden. Volg deze bloemschiktips voor beginners om je bloemschikvaardigheden te verbeteren en verbluffende ontwerpen te maken.

Selecteer vervolgens de juiste containers. Kies voor horizontale arrangementen een ondiepe vaas of container. Denk daarnaast aan de vorm van je arrangement en gebruik er kleinere bloemen omheen. Gebruik voor verticale arrangementen bloemen die 1,5 keer de hoogte van de container zijn. Probeer voor een interessant effect bloemen van verschillende hoogtes te gebruiken. Bovendien kunt u proberen om grootschalige arrangementen te gebruiken, maar vergeet niet om hun verhoudingen in verhouding tot de vaas te houden.

Zorg voordat je bloemen gaat schikken dat ze voldoende licht hebben en niet in direct zonlicht staan. Onthoud dat het schikken van bloemen een creatief proces is en dat het meerdere pogingen kan kosten voordat je de juiste look hebt gevonden. Gebruik een oude vaas voor je experimenten. Als je niet zeker genoeg bent, kun je proberen bloemen in een kleinere container te schikken. En als je nog twijfelt over de look, kun je altijd een oude vaas hergebruiken om het makkelijker te maken.

Voordat u bloemen schikt, moet u de vaas, tondeuse en bloemstukken schoonmaken met ontsmettingsmiddel. Zorg ervoor dat het water schoon is om bacteriën te vermijden die hun levensduur kunnen verkorten. Zorg er ook voor dat de vaas uit de buurt blijft van warme plaatsen, die bloemen voortijdig kunnen verouderen. Vergeet niet eventuele bladeren uit de vaas te halen, daar kunnen schadelijke bacteriën in zitten. Zo heb je het mooiste en meest esthetische bloemstuk voor je ontvanger.

Een professioneel ogend bloemstuk ziet er naadloos uit omdat het gemakkelijk te volgen is. Het lijkt ook alsof ze zijn gemaakt van moeiteloze, vloeiende bewegingen. Een truc die professionele bloemisten gebruiken, is de spiraalmethode. Om dit te doen, stript u eenvoudig de stelen van alle bladeren die in de vaas onder water zouden staan. Neem vervolgens een bloemstengel in je hand, voeg een andere schuin toe. Draai vervolgens de bundel en herhaal het spiraalproces.

Een klassiek bloemstuk moet bloemen van dezelfde kleurfamilie bevatten. Maar als je grillig wilt gaan, overweeg dan om bloemen te combineren die verschillen in hun groeipatronen, vormen en texturen. Een kleurrijk arrangement wordt een kunstwerk. En vergeet niet wat groen toe te voegen. Kleur en textuur toevoegen aan het arrangement is een kunst op zich. Je zult zeker versteld staan ​​van wat je kunt creëren!