Hoe kun je je huis versieren voor Kerstmis op een leuke en makkelijke manier!

Laten we eerlijk zijn, tijdens de feestdagen is het makkelijk om in de val te trappen van decoraties die alleen maar rood en groen zijn, met misschien een vleugje goud of zilver erin gegooid. Maar wat als u wilt dat uw huis meer is dan uw gemiddelde kerst wonderland? Het goede nieuws is dat er geen reden tot paniek is. Iedereen kan een geweldige kerstsfeer in zijn huis creëren! Het lijkt misschien een overweldigende taak, maar geloof ons als we zeggen dat met een beetje creativiteit en wat tijd die u besteedt aan het plannen en kopen van decoraties, iedereen zijn huis er dit jaar feestelijk uit kan laten zien! Of u nu een klein appartement of een groot huis hebt, er zijn genoeg manieren om de kerstsfeer in elke hoek te brengen. Van slingers, lichtjes en kransen tot kunstbomen, sneeuwmachines en notenkrakers; lees verder voor onze gids over hoe u uw huis kunt versieren voor Kerstmis!

Set the mood

De eerste stap bij het creëren van een feestelijke sfeer is het bepalen van de sfeer. De muziek die u draait kan een enorme impact hebben op de sfeer in uw huis. Beperk u ook niet tot kerstmuziek, maar kies voor een meer eclectische mix! Dit kan zo eenvoudig zijn als het aanzetten van een radiozender, of het uit de kast halen van uw luidsprekers en het afspelen van wat muziek vanaf uw telefoon of computer. Je kunt ook een afspeellijst met je favoriete kerstliedjes maken en die voor iedereen in huis beschikbaar maken met een slimme speaker zoals de Amazon Echo. U kunt ook overwegen om een geautomatiseerd kerstgeluidssysteem of Lemax kerstdorp te installeren. Dat is perfect als u alles wilt installeren zonder iemand te storen!

versier je muren

De eerste op de lijst van hoe je je huis te versieren voor Kerstmis is het versieren van de muren. Er zijn een verscheidenheid van verschillende manieren waarop u dit kunt doen, en alles wat je nodig hebt is een beetje creativiteit en een aantal kerstversieringen. Het eenvoudigste is om wat slingers aan de muur te hangen. U kunt kant-en-klare slingers kopen of uw eigen slingers maken van evergreens of andere seizoensdecoraties. Een andere mogelijkheid is het ophangen van kransen aan de muur. Dit kan met een enkele krans op een enkele deur, of een krans op elke deur in het huis. U kunt kant-en-klare kerstkransen kopen, of uw eigen kransen maken van natuurlijke materialen zoals dennenappels en bessen, of van artikelen zoals klatergoud, versieringen en kerststoffen. Een derde optie voor het versieren van uw muren is om ze te bedekken met kerstposters of -afbeeldingen.

Het plafond versieren

Het versieren van het plafond is een van de meest over het hoofd geziene aspecten van huisdecoratie in het algemeen, maar het kan een enorm verschil maken voor een kamer als je de tijd neemt om het te versieren! Het eenvoudigste is om een paar kerstlichtjes op te hangen. U kunt dit aan de binnenkant van uw dak doen, of aan de buitenkant, wat u maar wilt! U kunt ook een steviger ontwerp maken door er klatergoud of versieringen tussen te gebruiken. Tinsel is hier perfect voor, omdat het gemakkelijk op de gewenste lengte kan worden geknipt en kan worden gebruikt om elk type plafond te versieren. Een andere optie is om een kerstboom aan het plafond te hangen! Dit kan aan de binnen- of buitenkant van het dak worden gedaan, of een combinatie van beide. Als u dit wilt doen, kunt u speciale kerstbomen kopen die speciaal voor dit doel zijn ontworpen. U kunt ook een echte kerstboom kopen en deze in een speciaal voor dit doel ontworpen standaard zetten.

Ramen versieren

Ramen versieren is een ander aspect van de woninginrichting dat veel mensen over het hoofd zien. Met zoveel verschillende opties is het echter eenvoudig om een mooi ontwerp te maken. Het eenvoudigste is om een paar kransen op te hangen of een paar kerstposters op de ramen te hangen. U kunt ook kerstbomen in de ramen plaatsen, hetzij aan de binnenkant of aan de buitenkant van het dak. Een andere mogelijkheid is om de ramen met klatergoud of versieringen te bedekken, met behulp van speciale clips of door ze rechtstreeks op het raam te plakken. Nogmaals, u kunt ook gebruik maken van kerstverlichting in de ramen, hetzij aan de binnenkant of aan de buitenkant van het dak. De ramen zijn een prima plek om te beginnen met het versieren van uw huis voor Kerstmis. Als ze er al feestelijk uitzien, kan dat de rest van het huis er ook zonder versieringen feestelijk uit laten zien! Om ook een mooie versiering te maken die je vanaf buiten kan zien kan je ook een kerstdorpje van Lemax in het raamkozijn zetten.

Deuropeningen versieren

Het versieren van deuropeningen is een andere fantastische manier om uw huis te versieren voor Kerstmis. Een deuropening is het eerste wat mensen zien als ze een kamer binnenlopen, dus het is een geweldige plek voor een opvallende decoratie. Er zijn veel dingen die u kunt doen, van het ophangen van een kerstboom tot het bedekken van de ingang met klatergoud! U kunt ook kerstdecoraties op de deurlijst aanbrengen. Als u nog verder wilt gaan, kunt u een kerstposter inlijsten op de muur boven de deuropening, of uw eigen deurdecoratie maken door decoraties op een stuk karton te bevestigen en het op te hangen!

Meubels versieren

Het versieren van meubels is een geweldige manier om je huis een feestelijk tintje te geven. Je kunt dit doen met versieringen en posters, of door kerstvellen op je meubels te leggen. U kunt uw meubels ook bedekken met klatergoud voor een meer decoratieve look, of kerstdekens op uw meubels leggen voor een knussere uitstraling.

Decoraties voor een kunstkerstboom

Als je een kunstkerstboom hebt, dan kan het een beetje lastig zijn om te beslissen welke versieringen je erop wilt zetten. Er zijn echter een paar dingen die je kunt doen om ze er feestelijker uit te laten zien. Een van de eenvoudigste dingen die je kunt doen, is de takken van je boom in klatergoud wikkelen, want dan ziet hij er veel kleurrijker en feestelijker uit. Je kunt ook versieringen in de boom aanbrengen. Let er echter wel op dat je niet overdrijft. Een of twee versieringen per tak is genoeg, en vergeet niet om ze regelmatig af te wisselen!

Tips om het versieren gemakkelijker te maken

Zoals u ziet, zijn er veel manieren om uw huis te versieren voor Kerstmis. Er zijn echter een aantal dingen die u kunt doen om het proces een beetje gemakkelijker te maken. Ten eerste is het een goed idee om alle rommel in uw huis op te ruimen voordat u begint met versieren. Dit maakt het veel gemakkelijker om rond te lopen en plaatsen te vinden voor uw versieringen. Als u iets aan de muur wilt ophangen, kunt u het beste punaises of spijkers gebruiken in plaats van spijkers. Dit maakt het veel gemakkelijker om alles aan het einde van het seizoen weer weg te halen. Tot slot, maak u geen zorgen over alles perfect te krijgen. Kerstmis is een tijd voor plezier, dus stress u niet over het vinden van de perfecte versiering voor elke afzonderlijke plek. Maak in plaats daarvan gewoon plezier met het proces, en uw huis zal er in een mum van tijd feestelijk uitzien!