5 Redenen waarom een Weber BBQ het ideale buitenkooktoestel is

Als het weer warmer wordt in de lente en de zomer, denken de meeste mensen aan het strand of een park. Voor degenen die het geluk hebben om een eigen achtertuin te hebben, is een buitengrill vaak het eerste waar je aan denkt. Een buitengrill geeft u de mogelijkheid om uw eten met vuur te bereiden en ook te roken als u bereid bent om de moeite te nemen om houtskool of hout klaar te maken. Maar wat als je geen achtertuin hebt? Wat als je huurt? Wat als uw appartementencomplex niet toestaat dat u een permanente buitengrill installeert? Of wat als u gewoon uw opties open wilt houden als het gaat om waar u wilt eten? Dit zijn allemaal goede redenen waarom de aanschaf van een buitengrill op gas misschien niet de beste optie voor u is op dit moment. Een Weber BBQ daarentegen kan dienen als een uitstekend alternatief voor elk van deze scenario’s, en dat is waarom we een kijkje gaan nemen bij 5 Redenen waarom een Weber gas BBQ of een Weber houtskool BBQ het ideale buitenkooktoestel is.

Het is makkelijk te gebruiken en je kunt het met je meenemen

Met een draagbare buitengrill kunt u hem meenemen naar het strand, naar een park of zelfs naar het huis van een vriend. Veel mensen gaan graag kamperen in de vrije natuur, maar wat doe je als je een lekkere steak wilt bakken? Camping grills zijn vaak moeilijk te gebruiken en schoon te maken en zijn vaak klein en niet erg bruikbaar voor meer complexe kookbehoeften. Omdat een goede buitengrill op gas zo gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken is, kunt u op een camping of zelfs op het dak van uw auto genieten van een biefstuk. Wanneer u een permanente buitengrill heeft, zit u er aan vast. Als je huurt en je huisbaas staat geen barbecues toe, dan heb je ofwel helemaal geen barbecue of je moet op zoek naar een andere plek waar je hem wel kunt gebruiken.

U kunt tegelijkertijd grillen en barbecueën

Een veelgehoorde klacht over buitengrills is dat ze niet ideaal zijn voor langzaam koken. Om deze reden kiezen sommige mensen ervoor om een barbecuegrill te gebruiken, zelfs als ze een permanente buitengrill hebben. Een barbecuerooster is echter nog minder geschikt om langzaam te koken of te grillen. Met een barbecuerooster kunt u barbecueën, dat wel, maar u kunt er niet echt iets op grillen. Een permanent buitenfornuis daarentegen kan tegelijkertijd grillen en barbecueën, en dat is echt een uitstekende eigenschap. Een barbecuegrill kan praktischer zijn als u een kleinere ruimte in uw tuin hebt waar geen grote grill kan staan. Voor de meeste mensen is een grote buitengrill echter de beste keuze als u tegelijkertijd wilt grillen en barbecueën.

U krijgt met gemak een heerlijke gerookte smaak

In tegenstelling tot een barbecuegrill, heeft een permanente buitengrill een deksel dat kan sluiten en warmte kan vasthouden. Hierdoor kunt u gemakkelijk een rookeffect creëren dat ideaal is voor barbecueën of zelfs het roken van uw eigen vlees. Als je barbecuet met houtskool of hout, kun je een rook produceren die het vlees een geweldige smaak geeft, zonder dat je kunstmatige smaakstoffen of conserveringsmiddelen hoeft te gebruiken. Als je toegang hebt tot een natuurlijke houtbron, kun je zelfs elzenhout of appelhout gebruiken voor een echte buitensmaak. Barbecueën of vlees roken is eigenlijk gemakkelijker op een buitengrill dan op een barbecuerooster omdat je het deksel kunt gebruiken om de hitte en rook binnen te houden. Roken op een barbecuerooster is moeilijker omdat je het deksel open moet houden om de rook te laten ontsnappen.

Het is volledig draagbaar

Als je een permanente buitengrill hebt, heb je er waarschijnlijk veel geld in geïnvesteerd. Dit betekent dat je hem niet zomaar kunt oppakken en verplaatsen wanneer je op reis wilt. Wanneer u echter een gasbarbecue voor buiten heeft, kunt u deze eenvoudig demonteren, inpakken en met u meenemen. Als u graag kampeert of op reis gaat, kan een gasbarbecue voor buitengebruik een geweldige aanvulling zijn op uw kookgerei voor buitengebruik. Het kan ook een goede keuze zijn als u woont in een appartement of een flatgebouw en kan niet een permanente buitenbarbecue te installeren. Als u een groot gezin of veel vrienden heeft, kunt u ook overwegen om een buiten gas grill aan te schaffen, omdat deze meestal groter is dan een conventionele barbecue grill, wat betekent dat u gemakkelijk meer voedsel in een keer kunt bereiden.

Het wordt geleverd met een rotisserie

Een draaispit is een geweldige functie voor een buitengrill op gas. U kunt er een grote verscheidenheid aan voedsel mee braden, waaronder hele kippen, lamsbout, vis en groenten zoals asperges en aardappelen. Een rotisserie is ook veel praktischer dan veel buitengrills, omdat u hem kunt demonteren en gemakkelijk kunt opbergen als u hem niet nodig hebt. Het is ook gemakkelijk schoon te maken, zolang je maar vergeet het voor en na elk gebruik in te vetten. Een rotisserie is een goede aanvulling of u nu een grote maaltijd grilt of barbecuet of gewoon een kleine familiemaaltijd houdt. U kunt het ook gebruiken om een gebraden kip te maken als u geen keukenoven hebt.

Conclusie

Als je geen achtertuin hebt, huurt of in een flatgebouw woont, is een permanente buitengrill misschien niet je beste optie. Een draagbare outdoor gas grill, aan de andere kant, is een geweldige keuze voor elk van deze situaties en voor meer complexe kookbehoeften. Een Weber BBQ is het ideale toestel om buiten te koken omdat het gemakkelijk te gebruiken is, u kunt grillen en barbecueën tegelijk, het komt met een rotisserie, en u kunt het met u meenemen op reis of op de camping. Deze grill kan aan al uw buitenkookbehoeften voldoen, en het beste deel is dat u hem het hele jaar door kunt gebruiken omdat het een buitengrill op gas is.