Kamerplanten die voor altijd groen zijn

Sommige soorten planten blijven groenblijvend, zelfs als je in een koud klimaat leeft. Deze planten kunnen tegen weinig licht, maar doen het beter bij indirect licht. Hun gebruikelijke naam, biddende handen, komt van de manier waarop hun bladeren ‘s avonds sluiten, wat lijkt op de hand van een gebedspersoon. Deze planten zijn gevoelig voor hard water en fluoride, maar doen het goed in indirect zonlicht.

Als je op zoek bent naar een plant die groeit in indirect licht, probeer dan anthurium. Dit zijn kleine, klimplanten die van een vochtige atmosfeer houden, maar het niet goed doen in een droge omgeving. Ze worden tot zes centimeter lang en je kunt een levende kopen bij een kwekerij of tuincentrum. Een andere keuze is de paradijsvogelplant, ook wel kaasplant genoemd. Hun bladeren zijn een mix van lichtgroen en roze en staan ​​het best op een plek met indirect licht en een warm raam.

Er zijn veel soorten kamerplanten die weinig licht nodig hebben, waaronder gebedsplanten. Hoewel deze planten geen gebed nodig hebben, zijn ze gemakkelijk te verzorgen. Ze hebben een vochtige omgeving nodig, dus je moet ze het grootste deel van het jaar in indirect licht houden. Als ze eenmaal zijn gevestigd, kun je ze elke twee weken water geven en af ​​en toe spritzen als ze een boost van vocht nodig hebben. Afhankelijk van het soort plant dat je hebt, kun je ze het hele jaar door mooi en fris houden.

Veel kamerplanten zijn gemakkelijk te verzorgen, ook als je geen plantenkenner bent. Sommige zijn praktisch “kill-proof”, dus wees niet bang om ze een kans te geven! Misschien word je wel een plantenfanaat! Als je op zoek bent naar een kamerplant die er goed uitziet en gemakkelijk te onderhouden is, probeer dan deze drie. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.

De Chinese groenblijvende plant is een kamerplant met weinig licht die tot anderhalve meter hoog wordt. Ze hebben weinig verzorging nodig en zijn perfect voor kamers met weinig licht. Het is bekend dat de Chinese groenblijvende plant geluk brengt. Het geeft de voorkeur aan vochtige grond, maar moet worden beschermd tegen overmatig zonlicht en koude temperaturen. Aglaonema is een veel voorkomende kamerplant in Azië, maar pas op voor het sap. De Silver Queen is de meest voorkomende variëteit van Chinese Evergreen en het opvallende bladpatroon maakt het een uitstekende keuze voor een donkere of koele kamer.

De vlammende katy is een andere moeilijk te doden kamerplant. Ze hebben weinig water nodig en zijn perfect voor wie een duurzame plant wil. In feite zal de vlammende katy opnieuw bloeien nadat hij doodshoofdig is. Over ongeveer een maand beginnen ze weer knoppen te ontkiemen. De rubberplant is een andere goede keuze voor huistuinen, en het is ook zeer onderhoudsarm.

Een andere keuze voor groenblijvende planten is de dracaena, bekend om zijn rechte stengel en weelderige groene bladeren. Deze plant groeit het beste bij weinig indirect licht en heeft elke twee tot vier weken water nodig. De dracaena is ook een goede keuze voor kantoren en badkamers, omdat de bladeren zo onderscheidend zijn. De dracaena is niet alleen aantrekkelijk, maar kan ook een nuttige plant zijn in feng shui, omdat het benzeen en formaldehyde uit de lucht haalt.