Kamerplanten die bloemen produceren

Als je op zoek bent naar kamerplanten die bloemen produceren, dan heb je geluk! In de meeste tuincentra en vele andere winkels vindt u een grote verscheidenheid aan bloeiende planten. Deze planten hebben maximale blootstelling aan zonlicht nodig om goed te bloeien, dus een zuidelijk raam is de beste plek voor deze planten. Als je bloemen in huis wilt kweken, moet je ook letten op het bodemvochtgehalte. Als u water op de bodem van uw pot laat staan, is dit schadelijk voor het wortelstelsel van de plant.

Bloeiende kamerplanten zijn niet hetzelfde als groene kamerplanten – ze hebben andere verzorging nodig. Over het algemeen hebben ze een standaard binnenklimaat en veel licht nodig. Plaats ze in een kamer die ten minste zes uur direct zonlicht per dag krijgt. Als dit niet mogelijk is, is kunstmatige tl-verlichting wellicht de beste optie. Zorg er in ieder geval voor dat je bloeiende kamerplant elke dag voldoende water krijgt.

Orchideeën: Orchideeën komen oorspronkelijk uit tropisch Azië en groeien het best in vochtige grond. De gemeenschappelijke namen zijn mottenorchideeën en maanorchideeën. Ze houden van warme, vochtige omstandigheden en zijn geweldige kamerplanten. Afhankelijk van de variëteit kunnen ze een paar dagen prachtige opzichtige bloemen produceren. Naast orchideeën geven veel tuinders de voorkeur aan amaryllis, die trompetvormige bloemen heeft die slechts één keer per jaar bloeien.

Als je de voorkeur geeft aan roze of witte bloemen, kun je de bougainvillea overwegen, een prachtige plant met kleine bloemen en geurig blad. Japanse esdoorns zijn een goede keuze voor zonnige, warme ramen. Hun compacte vorm en grote bladeren doen denken aan een esdoorn. Hun bloemen zijn geel, trompetvormig en hebben indirect licht nodig. Je kunt ze in de winter of lente kopen en ze zullen waarschijnlijk klaar zijn om het volgende seizoen te bloeien.

Bromelia’s zijn een andere uitstekende keuze voor bloeiende kamerplanten. Deze plant is niet alleen gemakkelijk te kweken, maar kan ook buiten gedijen. Sommige soorten hebben direct zonlicht nodig, terwijl andere de voorkeur geven aan gedeeltelijk licht. Sommige soorten kunnen overleven in halfschaduw of zelfs bij weinig licht, maar je moet ervoor zorgen dat ze uit de buurt van kinderen en huisdieren worden gehouden, omdat ze giftig voor hen zijn. Zorg er dus voor dat je bij het zoeken naar kamerplanten die bloemen voortbrengt de juiste soort kiest.

Hibiscus is een uitstekende keuze vanwege de mooie, langdurige bloei. De hibiscus kan tot 8 inch breed worden en bloeit met tussenpozen van de lente tot de late herfst. Ze gedijen goed bij gefilterd licht en een lage tot gemiddelde relatieve luchtvochtigheid en hebben geen ernstige plagen. Denk naast hibiscus ook aan de anthurium triangularis. Deze laagblijvende bladplant produceert paarse bloemen in een bloeiseizoen.

De vredeslelie komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika. Het is eigenlijk een geslacht van ongeveer 40 soorten. Het zit niet in de leliefamilie, maar is nauw verwant aan philodendrons en alocasia. Je kunt vredeslelies binnenshuis kweken zolang je ze een goede luchtcirculatie geeft en ervoor zorgt dat ze niet te veel water krijgen. En vergeet niet je planten regelmatig water te geven!