Waarom je bloemen in huis zou moeten hebben

Waarom je bloemen in huis zou moeten hebben

Het korte antwoord is omdat ze er geweldig uitzien. Ze kunnen worden gebruikt voor arrangementen, centerpieces en vazen. Snijbloemen hebben warm water nodig om te gedijen. Water dat te koud is, kan luchtbellen in de stengel veroorzaken en hun levensduur verkorten. Bewaar snijbloemen niet naast groenten en fruit, daar komt het gas ethyleen vrij, wat hun levensduur verkort. Snijbloemen moeten worden bewaard in een grote vaas met voldoende ruimte voor alle stelen. De opening van de vaas moet groot genoeg zijn voor voldoende luchtcirculatie.

Bloemstelen zijn complex. Als de luchtbel niet wordt verwijderd, kan de bloem uitdrogen en rotten. Bovendien vervuilen dode bloemen je arrangement. Het snijden van bloemen zal de plant dus vaak aanmoedigen om meer bloemen te produceren. Zo geef je je huis een mooie aanvulling op je interieur. Als je overweegt om snijbloemen in huis te gebruiken, lees dan dit artikel voordat je bloemen koopt!

Vers water is ook essentieel voor het bewaren van snijbloemen. Snijbloemen moeten op koele plaatsen worden bewaard, uit de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren. Een koelkast of een lege koelkast kan helpen om bloemstukken langer vers te houden. De koude temperaturen verlengen ook het vaasleven. Houd er echter rekening mee dat bloemen uiteindelijk zullen vervagen en dat de individuele bloemen zullen verwelken. U kunt hun levensduur echter verlengen door ze een nacht in de koelkast te bewaren.

Verse bloemen hebben constant toegang tot water nodig, dus als je ze snijdt, zorg er dan voor dat je ze in een vaas met water bewaart. Het is het beste om je bloemen ‘s ochtends te snijden, wanneer dauw en koele nachtlucht ze kunnen hydrateren. Gedurende deze tijd moet u uw boeket niet in direct zonlicht of in de buurt van verwarmingsopeningen plaatsen. Gebruik indien mogelijk een vaas met bloemenvoeding erin. Dit verlengt de levensduur van uw snijbloemen.

Verse snijbloemen zijn ook een uitstekende manier om angst te verminderen en de rust in huis te vergroten. Een onderzoek van Harvard toonde aan dat mensen die verse snijbloemen in huis hadden, minder angst en negativiteit hadden. Bovendien voelden ze zich ook energieker, rustiger en enthousiaster over hun werk. Ze verlaagden zelfs hun hartslag en bloeddruk. Deze effecten zijn in een aantal verschillende onderzoeken bewezen. Afgezien van de voordelen van snijbloemen, vormen ze ook een mooi accent voor uw huis.

Verse snijbloemen kunnen uw huis transformeren. Of ze nu in vazen, op een tafel of in je slaapkamer of woonkamer staan, ze kunnen je humeur onmiddellijk verbeteren en je een ontspannen en minder bezorgd gevoel geven. Snijbloemen kunnen uw gasten zelfs afleiden van de rommel die ze elders in uw huis kunnen zien. Het is ook gemakkelijk om de kleuren van je boeket te veranderen, afhankelijk van het seizoen. Dus waarom zou je niet wat snijbloemen in huis halen?