Hoe snijbloemen langer meegaan

Hoe snijbloemen langer meegaan

Heb je een bos snijbloemen? Hier leest u hoe u ze er langer goed uit kunt laten zien en heerlijk kunt laten ruiken. Gebruik een mengsel van suiker en appelciderazijn om je bloemen te voeden. Deze combinatie verlaagt de pH-waarde van het water en dient als antibacterieel middel en als extra bloemenvoeding. Een ander handig doe-het-zelfproduct is aspirine, waarvan bekend is dat het de pH-waarde van water verlaagt. Zo voorkom je dat bacteriën je bloemen beschadigen en blijven ze langer vers.

Zorg voor voldoende vers water om de levensduur van uw snijbloemen te verlengen. Snijbloemen gaan niet lang mee zonder water. Het is belangrijk om ze zo snel mogelijk in het water te leggen, vooral als ze als cadeau worden gegeven. Als je bang bent dat ze drassig worden, kun je gewoon een plastic emmer met water plaatsen. Water hoeft niet diep te zijn, maar de bloemen hebben water nodig om te overleven.

Water is essentieel voor al het leven op aarde. Dit geldt met name voor snijbloemen. Snijd de stelen in een hoek van 45 graden om ze een groter gebied te geven om uit te drinken en om te voorkomen dat ze plat in de vaas blijven zitten. U moet dit om de dag herhalen om uw bloemen er fris en mooi uit te laten zien. Door deze eenvoudige tips op te volgen, kunt u uw snijbloemen zo lang vers houden als u wilt en er fantastisch uit blijven zien.

Een andere eenvoudige manier om de levensduur van snijbloemen te verlengen, is door ze te weken in een mengsel van zuiveringszout en suiker. Het kan wel twee weken of zelfs langer duren. Maar zorg ervoor dat je het niet mengt met iets dat het vocht in het water kan uitputten, zoals een apparaat. Bleekmiddel zorgt er ook voor dat de stengels wit en ziekelijk worden. Zorg ervoor dat je je bloemen in een koele ruimte bewaart en plaats ze niet in de buurt van open ramen. Bewaar snijbloemen niet in de buurt van rijpe groenten en fruit, omdat ethyleengas de levensduur van uw vers arrangement verkort.

Naast zoet water moet u ook het blad dat begint te verwelken verwijderen. Vermijd ook om snijbloemen lange tijd in de koelkast te bewaren. Door deze extreme temperaturen gaan je bloemen eerder dood. Ze zullen uiteindelijk beginnen te vervagen en individuele bloembladen kunnen beginnen te verwelken. In een dergelijke situatie moet u het dode bloemblad uit de vaas verwijderen. Als je geen tijd meer wilt verspillen aan het verwijderen van bloemen uit de vaas, verleng je ze door ze regelmatig te besproeien en ze er fris uit te laten zien.

Verstandig omgaan met water is essentieel om je snijbloemen er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Vergeet niet om dode bloemen zo snel mogelijk uit het boeket te verwijderen, omdat ze een onzichtbaar gas afgeven dat bekend staat als ethylyne. Dit gas zal andere bloemen in het boeket beschadigen. Voor het beste resultaat pluk je je bloemen vroeg in de ochtend. Vermijd bovendien het kopen van snijbloemen op warme dagen, omdat ze sneller hun bloemen verliezen.