6 Tips voor het kiezen van het beste hondenvoer voor uw puppy

Het krijgen van een puppy kan een van de meest lonende ervaringen zijn die u ooit zult meemaken. Maar die eerste paar weken kunnen ook de moeilijkste zijn. Eigenaars moeten ervoor zorgen dat hun nieuwe puppy alles krijgt wat hij nodig heeft om gezond en sterk op te groeien. Een evenwichtige voeding is van essentieel belang om uw puppy te helpen zijn volledige potentieel te bereiken. Gelukkig hoeft het voeden van uw nieuwe aanwinst van de familie niet moeilijk of stressvol te zijn. Er zijn tegenwoordig veel goede merken hondenvoer op de markt. Als u weet waar u op moet letten bij het kiezen van nieuw voer voor uw puppy, kunt u er zeker van zijn dat hij elke dag alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij van zijn maaltijden nodig heeft. Dat gezegd hebbende, is niet elk merk of type voeding geschikt voor elk hondenras en elke omstandigheid bij de eigenaar. Hier zijn 6 tips om het beste hondenvoer voor uw puppy te kiezen:

Onderzoek de merken

Als je aan het winkelen bent voor een nieuw ecostyle hondenbrokken aanbieding merk, ben je misschien geneigd om de eerste zak te pakken die je ziet. Hoewel dit zeker een optie is, is het waarschijnlijk niet uw beste. Er zijn tegenwoordig meerdere merken hondenvoer op de markt. Elk merk heeft een ander kwaliteitsniveau op basis van de ingrediënten en de samenstelling van de voeding. U kunt deze informatie gebruiken om een type voeding te vinden dat perfect is voor uw situatie. Duurdere merken hondenvoer zijn niet altijd beter dan de goedkopere opties. Maar ze zullen waarschijnlijk wel een hogere concentratie essentiële voedingsstoffen bevatten.

Weet waar u op moet letten bij hondenvoer

Het eerste waar je naar moet zoeken in een nieuw merk hondenvoer is een hoog eiwitgehalte. Puppy’s hebben veel voedingsstoffen nodig in hun voeding. Eiwit is een van de belangrijkste. Het helpt hen te groeien en sterke spieren te ontwikkelen, evenals een gezond immuunsysteem te behouden. Om er zeker van te zijn dat uw puppy genoeg van deze belangrijke voedingsstof binnenkrijgt, zult u een Orijen puppyvoer moeten vinden met ten minste 26% eiwit. Dit is het minimumpercentage dat de meeste deskundigen aanbevelen. Je moet ook oppassen voor een te hoog vetgehalte in het voer van je puppy. De minimale hoeveelheid vet in een puppyvoer is iets minder dan 9%. De voeding van een puppy mag echter tot 23% vet bevatten zonder dat dit negatieve gevolgen heeft. In het ideale geval zoekt u een voeding met een vetgehalte dat precies in het midden ligt.

Kijk uit voor verborgen ingrediënten

Veel hondeneigenaren denken dat het merk met de beste reputatie de beste manier is om te kiezen. Een paar eenvoudige ingrediënten kunnen echter al het verschil maken. De topmerken hebben bijvoorbeeld vaak een hoog percentage vlees in hun recepten. Dat is geweldig, want vlees is een belangrijke bron van eiwitten en andere voedingsstoffen. Sommige merken hondenvoer worden echter gemaakt met bijproducten. Bijproducten zijn de restjes die overblijven bij de productie van vlees. Uw puppy elke dag bijproducten voeren kan ongezond zijn, maar hem af en toe bijproducten voeren is dat niet. U zult merken met veel bijproducten moeten vermijden. U kunt ook op zoek gaan naar hondenvoer met hele granen. Hoewel granen niet per se slecht zijn voor honden, zijn hele granen een veel betere optie. Volle granen zijn voor het lichaam van uw puppy veel gemakkelijker te verteren dan de bewerkte granen die in veel hondenvoer te vinden zijn.

Controleer de hoeveelheid eiwitten en vetten

Een ander ding om te overwegen bij het kiezen van een nieuw merk hondenvoer is het werkelijke percentage eiwit en vet in het recept. Een hoog percentage eiwit en een laag percentage vet zijn ideaal. Dit helpt uw puppy sterke spieren op te bouwen, gezond te blijven en te voorkomen dat hij te veel aankomt. Het voer van een puppy moet minimaal 18% eiwit bevatten. Dit kan enigszins variëren, afhankelijk van het ras van uw puppy. Het voer van een puppy moet minimaal 5% vet bevatten. Ook dit kan licht variëren, afhankelijk van het ras van uw puppy.

Zoek een puppyvoeding met meerdere eiwitten

Eiwit is essentieel om uw puppy te helpen sterk en gezond te groeien. Niet alle eiwitten zijn echter gelijk. Idealiter zult u een hondenvoer willen vinden met een combinatie van hoogwaardige eiwitten zoals kip, lam en zalm. Kip is een uitstekende bron van eiwitten voor puppy’s. Het bevat veel voedingsstoffen en wordt door bijna alle rassen goed verdragen. Ook lamsvlees is een goede keuze voor puppy’s. Het is iets rijker dan kip en kan extra energie leveren voor puppy’s met een hoge stofwisseling. Zalm zit boordevol belangrijke mineralen en vitaminen. Het is ook een rijke bron van omega-3 vetzuren, die goed zijn voor de gewrichten en de huid van uw puppy.

Conclusie

Puppy’s lijken veel op mensenbaby’s. Ze hebben veel voeding nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het kiezen van het juiste hondenvoer is de eerste stap om uw puppy alle voedingsstoffen te geven die hij nodig heeft. Er zijn tegenwoordig veel goede merken hondenvoer op de markt. Wanneer u een nieuw merk kiest, kunt u een paar eenvoudige stappen volgen om het perfecte voer voor uw situatie te vinden. Het beste hondenvoer voor uw puppy heeft een hoog eiwitgehalte, bevat weinig bijproducten en bevat meerdere soorten eiwitten, zoals kip, lam en zalm.